Craton Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Büyük ve sarı damarlı yapraklarıyla bitki tutkunlarının vazgeçilmezi olan craton çiçeği evlerin yanı sıra ofislerin de dekoratif objelerinden biri oluyor. Hem uzun ömürlü hem de dayanıklı bir çiçek türü olan bu bitki yaşam alanlarını süsleyen büyük yapraklarıyla bulunduğu mekanın atmosferini bir anda değiştirebiliyor. Bu bitkinin bakımına da maksimum derecede özen gösterilmesi gerekiyor.

Öncelikle craton çiçeğini doğru yerde konumlandırmalısınız. Bol miktarda gün ışığına ihtiyaç duyan bitkiyi aydınlık bir yerde konumlandırırken güneş ışığından da korumanız gerekiyor. Güneş ışığına maruz kalmayacak bir şekilde, hava akımından da koruyarak bir yer seçmenizde fayda var. Bu sayede ışığın etkisiyle bitkinin beslenmesini sağlamış olacaksınız.

Craton Sulaması Nasıl Olmalı?

Craton ve benzeri bitkiler gün ışığına doğru eğilir. Tek yöne eğilmelerini engellemek için ara sıra saksıyı çevirmeniz gerekiyor. Sulamasını ise kireçsiz su kullanarak ve oda ısısında olacak şekilde yapmalısınız. Su kabının her zaman aynı ölçekte su ile dolu olmasına özen gösterin. Yaz aylarında bitkinin suya daha fazla ihtiyacı olacağı için haftada 2 ila 3 defa, kış aylarında ise haftada 1 defa sulama yapmanız yeterli olur.

Ancak sulama öncesinde toprağın nemini kontrol etmeyi de ihmal etmeyin. Nemli toprak sulamaya gerek bırakmaz. Ancak toprak kuruysa sulama periyodunu değiştirebilir ve daha sık sulayabilirsiniz. Craton bitkisinin bulunduğu ortamın ısısı 15 derecenin altına düşmemelidir. Bu nedenle soğuk havalarda dış ortamda tutmaktan kaçınmalısınız.

Toprak değişimini 2 yılda bir nisan ayında yapabilirsiniz. Vitamin ve mineral yönünden zengin olan bir toprak kullanmaya çalışın. Ayrıca ilkbahar aylarında yeni yapraklar çıkabilir. Sararmış olan yaprakları budama makası ile keserek bitkinin canlanmasına yardımcı olabilirsiniz. Kestiğiniz yerden hava girmemesi için mum ya da bant ile kapatabilirsiniz.

© 2003 - 2017 | Kütahya Çiçekçi - Kütahya'dan Tüm Dünyaya | Tüm Hakları Saklıdır.