Kandil Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Kandil çiçeğinin bilinen bir diğer adı da sarı karides çiçeği olarak anılır. Isı, ışık ve hava şartları elverdiğince açmaya devam eden kandil çiçeğinin tipik bir açma mevsimi yoktur. Bahçe, ev ve balkonda kolaylıkla yetiştirilmeye uygun olan kandil çiçeği özellikle çiçeği uzun süre üzerinde kalan çiçek yetiştirmek isteyenler için ideal bir seçim olacaktır.

Doğal ortamında 2 metre uzayabilen kandil çiçeği evde bakımında 50 santimi geçmezken bahçelerde sevdiği alanda ise bir metre boy atabilir. Evde yerini severse tüm yıl açma özelliği gösteren çiçek bahçede -7 derece ve altında hasar görmeye başlar. Kış ayında dinlenerek ilkbahar ile birlikte bahçede çiçeklenme sürecine geri döner.

Hava Şartları

Kandil çiçeği kuru havası bulunan iklimi sevmez. Eğer kuru iklime sahip bir yerde bakmak istiyorsanız nemin artması için çeşme, havuz yanı gibi yerlere ekilebilir. Ev ortamında ise bitki nemlendirme uygulaması yapılmalıdır. Kuru iklim harici olan yerlerde bu uygulamalara gerek yoktur.

Güneşi çok seven çiçeği evinizde güneş gören bir pencere kenarına koymanız önerilir. Bahçede yarı gölge alanlarda da yetişme ve gelişme gösterebiliyor.

Budama                      

Ev ortamında bakılan kandil çiçeği sürekli çiçeklenme özelliği gösterdiği için mutlaka çiçeği sönen dalların budanarak yeni dallara yer açılması gerekir. Bahçede yetiştirecekseniz kışa doğru budama işlemi yapıp yaz boyunca ara dalların budanması ve yaz ortasından sonra budamanın kesilmesi önerilir.

© 2003 - 2017 | Kütahya Çiçekçi - Kütahya'dan Tüm Dünyaya | Tüm Hakları Saklıdır.